Acizi grasi buni si acizi grasi rai

Vince-Young--67315Acizii grasi nu sunt toti buni pentru organism. Daca Omega 3 si 6 sunt benefici pentru sanatatea noastra, altii, in special cei folositi pentru prajirea produselor industriale, acizi grasi “rai”, sunt responsabili pentru afectiuni cardiovasculare.

Iata diferenta dintre acizii grasi buni si acizii grasi rai:

Acizi grasi rai:

Grasimile rele sunt gasite mai ales in grasimile animale sau vegetale hidrogenate. Ele sunt solide la temperatura camerei si se topesc la caldura.

Acestia sunt acizi grasi saturati sau nesaturati.

Aceste grasimi rele sunt prezente in alimentele industriale, biscuiti si produse de patiserie, mai ales in produsele care contin ulei de palmier. Aceasta grasime a devenit in cativa ani uleiul cel mai utilizat pe scara larga in lume, din cauza costurilor sale scazute. Problema este ca uleiul hidrogenat nu este bun pentru sanatate.

In plus, acizii o data fierti, acizii grasi buni, care pot fi continuti in aceste uleiuri sunt distrusi de caldura.

Aceste uleiuri de gatit sunt surse de mai multe boli si partial responsabile pentru aparitia si dezvoltarea problemelor cardiovasculare din societatile occidentale.

Acizii grasi buni:

Grasimile bune sunt grasimi nesaturate si sunt lichide la temperatura camerei.

Acestiai au mai multe proprietati, in constructia de celule si elasticitatea vaselor de sange si ale pielii.

Omega 3 si 6 sunt parte a acizilor grasi buni.

Publicat de Toni la data de in categoriile: Vitamine

Comenteaza si tu

Comentariul tau
Nume (obligatoriu):
Email:
Website (optional)

Iti recomandam sa citesti si: