Administrarea suplimentelor nutritive

Administrarea suplimentelor nutritive. jpeg

Este bine de stiut ca suplimentele nutritive nu tin locul unei alimentatii normale, acestea fiind destinate completarii alimentatiei. Suplimentele nutritive sunt inidcate pentru toata lumea, fie ca sunt destinate sportivilor sau copiilor, aceste suplimente aduc doar beneficii organismului daca sunt administrate corect.

De ce este indicat sa luam suplimente nutritive

Multi oameni pun sub semnul intrebarii importanta administrarii anumitor suplimente nutritive. Iata cateva motive necesare  pentru a lua in considerare suplimentarea dietei cu nutrienti de inalta calitate.

–          Tehnicile  agricole comerciale in vigoare lasa solul cu un anumit  deficit de minerale importante, astfel alimentele cultivate in acest sol au o deficienta majora in ceea ce priveste continutul lor de minerale.

–          Multe alimente sunt transportate pe distanțe lungi si sunt depozitate pentru perioade lungi de timp, iar acest proces cauzeaza epuizarea vitaminelor din aceste alimente, inclusiv epuizarea celor mai  importante vitamine B și C.

–          Prelucrare  produselor alimentare, de gatit precum si conservarea  acestora  duce la epuizarea de nutrienti in  procesul aprovizionarii cu alimente a organismului.

–          Multe fructe si legume sunt crescute genetic pentru a imbunatati recoltele, insa aceasta crestere artificiala  nu  are absolut deloc valoare nutritiva.

–          Obiceiurile alimentare haotice, mestecatul precar al alimentelor, precum si  mancatul pe fuga si stresul contribuie la o digestie extrem de greoaie , iar datorita acestei digestii greoaie  pentru organismul nostru, este foarte dificl sa-si extraga toate suplimentele nutrtive de care are nevoie

–          Un lucru destul de ingrijorator il reprezinta consumul de medicamente, consum care creste considerabil de la an la an.  Cele mai multe medicamente diminuează substante nutritive esentiale si astfel oamenii devin mult mai vulnerabili in fata multor boli.

–          De cele mai multe ori conditiile de viata pot duce la  o nevoie ridicata de administrare a  anumitor nutrienți. De exemplu, nevoia de acid folic este mult  mai mare in timpul  unei sarcini, in timp ce femeile aflate la menopauza pot fi vulnerabile la deficientele de calciu.

–          Cresterea nivelului de poluare a mediului: aerul, apa si alimentele pot induce corpurilor  noastre  o anumita nevoie de a folosi mai multi nutrienti decat in mod normal, necesare la detoxifierea si eliminarea substanselor nocive din organism.

–           Corpul uman are foarte multe slabiciuni genetice, inclusiv o anumita nevoie ridicata pentru unele substante nutritive,  avand rate mai mari de epuizare pentru anumiti nutrienti, si prezinta un  risc crescut de formare a unor boli genetice, daca organismul se confrunta cu o deficienta de vitamine sau minerale.

–          Multe substante nutritive s-au dovedit foarte uitle in procesul de prevenire sau tratare a diferitelor boli cum ar fi:  nivelul ridicat de colesterol, artrita, defecte de nastere si cancer.

Desigur, trebuie sa consultati intotdeauna un medic sau un specialist in acest domeniu, pentru a evita orice neplacere sau o adminsitare gresita a acestor suplimente nutritive. De asemenea este indicat sa evitati pe cat posibil suplimentele care contin indulcitori, culori, arome artificiale, conservanti, sau alte substante daunatoare organismului. Copii ar trebui sa ia intotdeauna anumite suplimente nutritive necesare pentru varsta lor, intrucat acestea sunt benefice pentru buna dezvoltare si cresterea celor mici.

Mai multe detalii pe: care2.com

 

Publicat de Kiss Marius la data de in categoriile: Suplimente

Comenteaza si tu

Comentariul tau
Nume (obligatoriu):
Email:
Website (optional)

One Response to Administrarea suplimentelor nutritive

  1. ionut a zis:

    Ca indulcitor natural Panela (obtinut prin deshidratarea sucului de trestie de zahar) aduce beneficii organismului. Este nerafinat si sanatos, contine minerale si vitamine (care s’ar pierde in urma rafinarii), furnizeaza energie, Se recomanda un consum de pana la 80 g./zi (acest indulcitor nefiind hipocaloric), intr-o dieta echilibrata.

Iti recomandam sa citesti si: