Anadrolul

Jay-Cutler-bodybuilder-4Anadrolul (oximetolon) este unul dintre produsele cele mai cunoscute si cele mai populare. Anadrolul este steroidal care se ia pe cale orala  cel mai puternic sic el mai efficient.

Acest produs provoaca efecte androgene extreme de puternice care sunt asociate cu componente anabolice foarte intense. Acest produs determina o importanta retentie de apa si astfel volumul muschilor creste in mod rapid. Avand in vedere ca celulele musculare retin o mare cantitate de apa, muschii vor capata un aspect neted, uneori chiar umflati.

In timpul antrenamentului, amatorii de anadrol observa un efect enorm care  le pompeaza muschii  antrenati. Anadrolul creste si numarul globulelor rosii. In timpul antrenamentului, acest produs, adesea numit “pompa de steroizi”, produce sportivilor senzatii fantastice si de satisfactie. Din pacate, anadrolul este de asemeni si un steroidal care se ia pe cale orala si este cel mai daunator, deoarece este insotit de numeroase efecte secundare.

Acesta poate cauza probleme de ficat care, la inceput, se manifesta printr-o scadere a testelor functiilor hepatice si care, mai tarziu, daca acest produs este luat pe o perioada  lunga de timp si in cantitati, poate provoca afectiuni iremediabile ale ficatului. Primele simptome ale unei eventuale afectiuni a ficatului sunt ingalbenirea unghiilor si a ochilor sau chiar icter.

Anadrolul este singurul steroid din zilele noastre care este asociat cu cancerul de ficat. Substanta activa, oximetolona, se transforma intr-un estrogen, ceea ce determina adesea efecte de feminizare (de exemplu, ginecomastie) si retentive de apa. La unii sportivi poate  sa apara o importanta acumulare de apa, care este asociata cu o crestere a tensiunii arteriale.

Avand in vedere ca substanta activa se transforma in dihidrotestosteron (DHT), este posibil ca la anumite persoane care sunt predispuse, sa provoace acnee si o cadere a parului semnificativa. Celelalte efecte secundare sunt dureri de cap, oboseala, greata, dureri de stomac si diaree, insomnie. Atunci cand se ia anadrol, sportivul poate sa nu mai simta senzatia de foame.

S-au observat adesea situatii paradoxale in care culturistul isi creste forta si masivitatea, dar nu se simte prea bine. Nivelul de agresivitate mai ridicat este datorat unei importante cresteri a nivelului de androgeni, in special in cazul in care sportivul ia si cantitati mari de testosteron. Prin urmare, cand se urmeaza un regim pentru cresterea masei musculare, care este un regim bogat in calorii, dar din pacate si in grasimi, se poate observa o crestere a nivelului de colesterol, o crestere a valorii LDL (colesterolul rau) si o scadere a valorilor HDL (colesterolul bun).

Productia de testosteron din organism se reduce semnificativ, deoarece anadrolul are un efect inhibitor asupra hipotalamusului. Secretia de gonodropina scade usor, ajungand chiar sa se opreasca. La femei pot exista efecte de virilizare, cum ar fi acneea,hipertrofie a clitorisului, ingrosare a vocii, o pilozitate semnificativ mai mare pe picioare, aparitia barbii, afectiuni ale menstruatiei, cresterea libidoului si caderea parului.

Anadrolul este, in principiu prea puternic pentru organismul feminin si, in general, nu este suportat. In medicina, anadrolul este recomandat pentru boli ale maduvei spinarii si anemie cauzata de afectiuni ale producerii sangelui.

Steroizii contin oximetolona care, ca substanta activa, face parte din steroizii cei mai periculosi si de aceea nu ar trebui sa fie utilizati de persoanele care nu au nicio ambitie competitionala, iar sportivii ar trebui sa analizeze foarte bine daca au cu adevarat nevoie de aceasta substanta.

Dezavantajul consta in faptul ca, odata  ce incetati administrarea acestui produs pierderea in greutate si a fortei sunt la fel de rapide ca si cresterea pe care ati remarcat-o atunci cand ati inceput sa il luati. In orice caz, odata ce renuntati la oximetolon, trebuie sa luati un alt steroid.

Publicat de Toni la data de in categoriile: Suplimente

Comenteaza si tu

Comentariul tau
Nume (obligatoriu):
Email:
Website (optional)

Iti recomandam sa citesti si: