Arginina

ArgininaArginina este un aminoacid foarte eficient pentru cresterea performantelor musculare. Care este rolul sau? Care sunt beneficiile sale? Exista efecte secundare? Iata un articol pentru a sti totul despre acest supliment alimentar.

Ce este arginina?

Arginina este un aminoacid semi-esential. Este materia prima care permite producerea de monoxid de azot si este numit de asemenea oxid nitric.

Oxidul nitric este o molecula care faciliteaza fluxul sanguin, provocand o vasodilatatie a vaselor de sange (cresterea dimensiunii venelor si arterelor).Aceasta vasodilatatie permite transportarea unui aport mai mare de nutrienti catre muschi, de hormoni si mai ales de oxigen. Prin urmare, acest aminoacid este absolut necesar pentru antrenamentele de culturism si pentru recuperarea musculara.

Efectele si beneficiile argininei

In plus, pe langa vasodilatatie, s-a constat in urma unor studii clinice ca administrarea de suplimente de arginina permit cresterea productiei de hormoni de crestere si de creatina.

In paralel, pe langa cresterea masei musculare si numarului de hormoni de crestere, s-a observat, de asemenea in mai multe studii ca arginina creste arderea de grasimi. Aceasta ardere a grasimilor se face indirect: acest oxid nitric fabricat care stimuleaza lipoliza, adica eliberarea grasimilor stocate in adipocite. Aceste grasimi sunt apoi arse de celule pentru a produce energie.

Pe scurt, arginina este un aminoacid care permite producerea de acid nitric, fapt ce determina cresterea aportului de nutrienti in muschi si favorizeaza pierderea grasimilor. Permite, de asemenea cresterea nivelului hormonului de crestere din sange, fapt benefic pentru cresterea musculara.

Pericole, riscuri si efecte secundare ale argininei

Arginina este un aminoacid, deci nu prezinta niciun risc, niciun pericol, sau efect secundar daca este consumata cu moderatie.

– Doza recomandata: 3 la 10 g pe zi

– Cand se ia arginina? Cu 30 la 60 minute inainte de antrenament si/sau inainte de culcare.

Publicat de Toni la data de in categoriile: Suplimente

Comenteaza si tu

Comentariul tau
Nume (obligatoriu):
Email:
Website (optional)

Iti recomandam sa citesti si: