Vitamine

Doresti sa ii ajuti pe copiii tai sa se dezvolte mai bine si sa fie sanatosi? Ii poti ajuta oferindu-le suplimente cu multivitamine special concepute pentru varsta lor Gummy Kids. Cum majoritatea copiilor nu prea sunt incantati sa bage in gura nimic se se asemana cu o doctorie, compania Calivita a gasit o solutie, a facut suplimentele sa arate la fel ca bomboanele preferate, fiind facute din jeleuri colorate foarte frumos sub forma de dinozauri simpatici, in plus au si un gust placut datorita adaosului natural de portocale, vişine şi fructe de pădure. Produsul Gummy Kids are in compozitie dozele de vitamine şi minerale …

In unele cazuri, nevoile si pierderile de fier sunt mai mari. Este necesar sa se monitorizeze periodic nivelul de fier din sange. – La copii, adolescenti si varstnici. – La femeile gravide sau femeile care vor sa aiba un copil. – La femeile tinere, mai ales la cele care urmeaza dieta. – La vegetarieni. – La persoanele cu boli, care se manifesta cu sangerari cronice, cum este cazul recto-colitei  ulceroase. – La cei care au avut interventii chirurgicale. – La victimele accidentelor. Suplimente alimentare de fier In farmacie, magazine alimentare  sau  pe Internet, exista mai multe tipuri de fier, mai …

Multi oameni au nevoie sa isi supravegheze aportul  de vitamina D pentru a preveni riscul de deficiente. Este deosebit de important sa se monitorizeze aceste fluxuri in cazul expunerii reduse la lumina soarelui. La unele persoane, este important sa se monitorizeze nivelurile de vitamina D, pentru a evita carentele. Nivelul de vitamina D ar trebui sa fie urmarit, in urmatoarele cazuri: – La nou-nascuti, sugari si copii mici pentru a preveni rahitismul (12% din copiii de 4-6 ani nu primesc aportul recomandat de vitamina D si 6% sufera de carente). – La copiii mai mari si adolescenti, in timpul iernii …

Datorita multiplelor proprietati si actiuni ale sale, vitamina C este adesea folosita si recomandata de medici pentru a trata sau preveni diverse boli, cum ar fi infectiile virale sau bolile cardiovasculare. In multe cazuri, vitamina C, poate fi folosita in utilizarea terapeutica, si, prin urmare, prescrisa de  medic pentru a trata o varietate de afectiuni: – Tratament preventiv si curativ al carentei de vitamina C, principala cauza responsabila pentru scorbut. – Tratament adjuvant al astenie functionale, surmenajului fizic si intelectual. – Infectii virale, cum ar fi gripa, rinita, sinuzita, dureri in gat, herpes, aftele, mononucleoza … si infectii microbiene, cum …

Fumatorii, precum si femeile gravide au nevoie  de vitamina A mai mult decat media, astfel este nevoie sa li se monitorizeze  aportul . Daca este insuficient, medicul poate prescrie un supliment de vitamina A. Monitorizarea nivelului de vitamina A: Persoanele din urmatoarele situatii ar trebui sa isi monitorizeze neaparat nivelul de vitamina A: – Persoanele care consuma regulat alcool: trebuie sa creasca aportul de vitamina A. – Femeile gravide. – Fumatorii. Indicatii terapeutice pentru vitamina A In unele cazuri, atunci cand aveti  unele probleme de sanatate, vitamina A poate fi recomandata ca un tratament de catre medicul dumneavoastra. – Oftalmologie: …

Pentru sportivi, femei insarcinate sau diabetici, nevoile de vitamina B1 in organism sunt mult mai importante. Prin urmare, este esential pentru aceste persoane  sa li se monitorizeze aportul de vitamina B1. La  unele persoane, aportul de vitamina B1 trebuie monitorizat in mod deosebit. In aceste cazuri, si in cazul in care aveti o carenta, medicul va poate prescrie vitamina B1. Monitorizarea  vitaminei  B1 Exista un risc de deficit: – La persoanele in varsta, la care absorbtia este diminuata. – La alcoolici. – La femeile gravide sau care alapteaza. – La diabetici. – La sportivi. – La persoanele care consuma in …

In unele cazuri, in special la carente sau boli legate de aceasta vitamina, medicul va poate prescrie vitamina B3. Aceste cazuri sunt: – Profilaxie si tratament pentru lipsa de vitamina B3 – Forme digestive, nervoase si cutanate ale pelagrei -Ulcere la nivelul gurii, stomatite, gingivite – Psihastenie, schizofrenie – Tulburari de crestere, anorexie – Intoleranta la sulfonamide – Gastro-enterita – Hipercolesterolemie si hiperlipidemie – Aterosclerozei si bolilor cardiovasculare – Artrita – Eruptii polimorfe –  Boala Raynaud Sfaturi si monitorizarea nivelului de vitamina B3 Aportul de vitamina B3 ar trebui sa fie strict monitorizat la anumite categorii de persoane, pentru a …

Vitamina B5 este foarte abundenta in dieta, mai ales in alimentele de origine animala. Organele (ficat si rinichi), carnea si galbenusul de ou sunt surse bogate de vitamina B5. O gasim, de asemenea,  in drojdie (in principal in drojdia de bere), cereale integrale, peste, leguminoase, legume uscate (arahide, …), legume (ciuperci, legume verzi, …) si produse lactate . Iata care sunt sursele de vitamina B5, alimente care sunt bogatein aceasta vitamina: Alimente bogate in vitamina B5 Cantitate de vitamina B5 Drojdie (100g)  7,2 mg Ficat de vita (100g)  8,7 mg Galbenus de ou (100g)  4,5 mg Rinichi de vita (100g) …

Vitamina B6, la fel ca toate vitaminele B, este prezenta in multe alimente. Cele mai bogate alimente in vitamina B6 sunt drojdia de bere, organele, pestele gras, cartofii, bananele si carnea. Vitamina B6 este destul de raspandita in produsele alimentare de zi cu zi. Se gaseste in principal in carne, carne de pasare, organe (ficat, rinichi, …), peste, drojdie de bere, galbenus de ou si produse lactate. Dar vom gasi, de asemenea, vitamina B6 si in surse mai putin importante: cereale (orez, in, porumb, paine, cereale integrale), leguminoase, seminte de cereale (in special grau), fructe uscate (nuci), arahide, cacao, unele …

Cele mai  bogate alimente in vitamina B8 sunt drojdia, ficatul, ouale si bananele. Este o vitamina destul de bine raspandita in alimentatia noastra. Vitamina B8 este prezenta in special in organe (ficat, rinichi, …), carne (de porc, de pui, …), drojdie (in special drojdie de bere), in cereale (fulgi de grau si ovaz) si in galbenusul de ou. Dar gasim, de asemenea, vitamina B8 in pestele marin, ciocolata, leguminoase (linte), legume uscate (fasole, mazare, ..), fructe uscate (nuci), unele fructe (banane, stafide , capsuni, mere, ….) si unele legume (varza, ciuperci, rosii, spanac, avocado, morcov, soia …), produse lactate (iaurt …