Sursa de proteina |
Avantaje |
Dezavantaje |
Origine |
Zer | Costa putin, usor parfumat, se amesteca bine.Proteina de calitate, care contine toti aminoacizii esentiali. | Prezenta eventualelor lactoze. | In urma productiei de branza. |
Caseina | Numita proteina „ cu eliberare prelungita ” pentru ca tranziteaza mai lent organismul, de unde si o mai buna utilizare pentru crestere; profil bun in aminoacizi | Nu este prea solubila. Gustul nu este foarte bun. | Separarea laptelui cu ajutorul unui acid sau tratament la frig. |
Soia | Multe beneficii pentru sanatate, printre care reducerea colesterolului. | Calitatea proteinelor din soia este controversata. Unele persoane considera ca este echvalentul proteinei de origine animala, dar acest punct de vedere nu este impartasit. | Culturi de soia |
Ou | Excelent profil de aminoacizi; „Proteina naturala perfecta” | Pret ridicat | Ou |
De retinut
Pulberile de proteine ar trebui sa fie considerate un supliment care insoteste o dieta echilibrata ca atare. Ideal este sa mananci diverse surse de proteine de-a lungul unei zile, si astfel suficiente glucide pentru a avea un tonus bun si pentru a evita ca proteinele consumate sa fie degradate ca raspuns la nevoile energetice de baza. Consumati ce trebuie pentru a sprijini dezvoltarea masei musculare stiind ca cea mai mare parte a sportivilor nu au nevoie sa inghita sute de grame de proteine pe zi.