Consumul in exces de omega 6

sdsaConsumat in exces, cum este cazul in societatile occidentale, Omega 6 creeaza un dezechilibru in raportul de omega 3 si omega 6. Acest dezechilibru poate provoca probleme serioase: un sistem imunitar slab si scaderea protectiei cardiovasculare.

Un consum excesiv de omega 6 impiedica organismul sa utilizeze corect Omega 3. Acestea pot limita protectia cardiovasculare care este garantata in special de omega 3. In plus, acestia pot provoca astm si boli inflamatorii, cum ar fi artrita.

Cantitatile mari de omega 6 sunt nocive pentru organism, in plus fata de limitarea actiunilor acizilor omega-3, acestea pot fi chiar imunosupresoare, adica, reduc activitatea sistemului imunitar.

In prezent, se estimeaza ca raportul omega 6 / omega 3 in alimentatia occidentala este complet dezechilibrat. Consumul de peste scade, iar consumul de alimente bogate in omega-6 creste brusc (in special la uleiul de floarea soarelui, care este prezent in cele mai multe feluri de mancare).

Pentru acest lucru trebuie sa se reduca productia agricola intensiva care reduce continutul de omega-3 din oua, carne si legume cu frunze verzi .

Din cauza tuturor acestor factori, raportul de omega 6 / omega 3 este de  10/1 pana la 30/1 iar acesta ar fi trebuit sa fie intre 1/1 si 4/1. Altfel spus este total inutil sa crestem aportul de omega-6 care este in cele mai multe cazuri suficient.

Deci, atentie la consumul de omega-6, limitati-l si mai ales a evitati produsele bogate in acizi omega-6, pentru a pastra un echilibru bun intre omega 3 si omega 6.

Publicat de Toni la data de in categoriile: Vitamine

Comenteaza si tu

Comentariul tau
Nume (obligatoriu):
Email:
Website (optional)

Iti recomandam sa citesti si: