Cum castigi bani facand cumparaturi

Tilul te duce cu gandul la ceva ce pare imposibil, toata lumea stie ca atunci cand cumperi ceve cheltui bani cum ar fi posibil sa castigi bani?

Si totusi este adevarat, in ultimii ani au aparatu mai multe oportunitati prin care sa castigi bani in urma propriilor cumparaturi.

– Poate cele mai cunoscute sisteme de acest fel sunt cele de tip MLM, in aceste sistem in functie valoarea cumparaturilor tale lunare precum si a celorlalte persoane ce au aderat la acest sistem in urma recomandarii tale primesti un procent din valoarea acestora, prin acest sistem poti ajunge sa castigi chiar mai mult decat ai cheltuit pe cumparaturi, aceasta depinzand si de cat de “cheltuitoare” este reteaua facuta prin recomandarile tale. O astfel de afacere MLM este Calivita.

– Un alt sistem este cel bazat pe carduri de reduceri care pot functiona in doua variante, in prima varianta primesti o reducere imediat cand faci achizitia; in a doua varianta atunci cand faci cumparaturi cardul tau acumuleaza puncte ce pot fi convertite ulterior in bani sau bunuri, astfel de sisteme fiind folosite de multe firme pentru companii clientilor. Exista carduri valabile doar la o anumita companie sau intr-o retea de magazine si firme de prestari de servicii, de exemplu ISIC pentru studenti, Slave Card sau Lyoness.

– Cea mai noua modalitate prin care poti primi banii inapoi o reprezinta site-urile de tip CashBack, deja si la noi au aparut o multime de astfel de site-uri, principiul pe care functioneaza este simplu, mai multe magazine online se afiliaza la acestea si le ofera un comision procentul pe care ei l-ar fi alocat oricum pentru marketing, tu iti faci un cont pe site-ul de tip CashBack si comanzi de la magazinul dorit prin uneltele puse la dispozitie de acestia, astfel clientul acumuleaza comisioane ce pot varia in functie de produs si magazin de la 1 la 30%. Dupa ce ai acumulat comisioane de o anumita valoare le poti incasa sub forma de bani sau le poti folosi pentru alte cumparaturi. In Romania sunt mai multe site-uri de profil, de curand a fost lansat seviciul MrCashback.ro si pare destul de promitator.

castigi bani facand cumparaturi

– Cardurile bancare de credit sau debit prin care primesti un bonus in functie de valoarea cumparaturilor, astfel de carduri sunt oferite de mai multe banci Credit Europe, Garanti Bank, BRD, Citibank, BancPost si altele. Comerciantul oricum plateste un comision destul de piperat bancii pentru orice tranzactie cu cardul (2-5%) si o parte din acesti bani banca ti-i poate returna. Tinand cont ca la nivel European exista in proiect o directiva prin care sa se limiteze drastic comisionul pe care bancile il pot pretinde comerciantilor este foarte posibil ca aceasta practica sa nu mai fie fezabila in viitor.

Publicat de Supli.ro la data de in categoriile: Diverse

Comenteaza si tu

Comentariul tau
Nume (obligatoriu):
Email:
Website (optional)

Iti recomandam sa citesti si: