NIACIN X-TREME sursa ta de vitamina B3

In portofoliul de produse Calivita a intrat un nou produs: NIACIN X-TREME. Ingredientul forte din acesta este niacina, ceea ce noi cunoastem ca fiind Vitamina B3.

niacin x-treme calivita

Niacina aparţine familiei vitaminelor B şi este o vitamină hidrosolubilă, cunoscută şi ca vitamina B3 sau vitamina PP (factorul de prevenire a pelagrăi).
• Joacă un rol fundamental în metabolismul energetic, intrând în componenţa coenzimelor de reducere/oxidare implicate în procesele de producere a energiei, în metabolismul aminoacizilor şi în reacţiile de detoxificare de droguri şi alte substanţe.
• Fiindcă este solubilă în apă şi nu poate fi stocată în organism, se recomandă consumul său zilnic.
• Niacina se prezintă sub diferite forme: acid nicotinic (acid piridin-3-carboxilic), nicotinamidă (amida acidului nicotinic) şi alţi derivaţi (de ex. inozitol hexanicotinat). Ceilalţi derivaţi ai niacinei pot fi convertiţi în acid nicotinic sau pot conţine acid nicotinic, nicotinamidă sau fragmentele lor detaşabile.
• Niacina poate fi sintetizată în organismul uman din aminoacidul indispensabil triptofan. Aprox. 60 mg de triptofan produc 1 mg de niacină. Astfel, putem defini doza recomandată de niacină şi sub forma echivalentului de niacină (NE). 1 NE= 60 mg triptofan.
• Conversia triptofanului în niacină depinde de aportul de triptofan. Dacă acesta nu este suficient, triptofanul nu va fi utilizat pentru sintetizarea niacinei.

NIACIN X-TREME poate fi comandat de pe site-ul www.cali.ro 

Publicat de Supli.ro la data de in categoriile: Suplimente Calivita

Comenteaza si tu

Comentariul tau
Nume (obligatoriu):
Email:
Website (optional)

Iti recomandam sa citesti si: