Primobolanul

Awesome-and-Amazing-Bodybuilding-10-140x140Primobolanul este unul dintre putinii steroizi anabolizanti care au fost descoperiti si care este inca produs de o companie germana. La inceputul anilor saizeci, compania Shering A.G. Berlin a prezentat primobolanul sub forma de diferite substante active. Un grup continea acetat de metelonon si altul enantat de metelonon.

Primobolanul este un steroid anabolic aproape pur, care nu contine decat foarte putini compusi androgeni. Desi raportul intre efectele anabolizante si cele androgene este foarte favorabil, putem spune ca efectul anabolizant nu este foarte important. Forma de acetat nu a suferit α-alchilarea in C17 si in prima faza ficatul distruge si face inactiva o mare parte din substanta activa. Prin urmare, doar o cantitate mica ajunge in sange.

Forma de acetat de primobolan stimuleaza procesul de ardere a grasimilor, dar o mare parte din substanta activa este inactivata de metabolismul ficatului. Comprimatele de primobolan nu au suferit α-alchilarea in C17, ele contin de fapt un grup de 17 – beta – hidroxi si sunt relativ inofensive pentru ficat. La doze foarte mari, ele pot influenta totusi parenchimul hepatic, care se manifesta printr-o crestere  a nivelului de bilirubina, alanin aminotransferaza, asparatat aminotransferaza si fosfatazei alcaline. Primobolanul nu provoaca niciun efect secundar aromatizat, nu produce retentie de apa, nu sufera α-alchilare in C17 si efectele sale androgene sunt foarte slabe.

Tensiunea arteriala, valorile hepatice, nivelul de colesterol, valorile HDL si LDL (colesterolul rau si colesterolul bun) raman normale in cea mai mare parte a cazurilor.

Comprimatele de primobolan joaca adesea un rol de “prim medicament” si din cauza ca efectele sale secundare sunt practic inexistente, iar aceasta incurajeaza numerosi utilizatori de steroizi sa treaca rapid la “produse mai puternice”, cum ar fi dianabolul, anapolul 50 si testosteronul. Cum primobolanul este un derivat de dihidrotestosteron, acesta poate, in caz de predispozitie genetica specifica, sa provoace o cadere a parului semnificativa.

 

Publicat de Toni la data de in categoriile: Suplimente

Comenteaza si tu

Comentariul tau
Nume (obligatoriu):
Email:
Website (optional)

Iti recomandam sa citesti si: