Proprietati ale vitaminei C

Lose-FatVitamina C este, de asemenea, numita si acid ascorbic, si este cunoscut pentru actiunile sale anti-oboseala si tonifianta, dar proprietatile ei sunt multiple. Ea are un rol in absorbtia de calciu si fier, dar, de asemenea, pentru a lupta impotriva bolilor minore, …

Lista de roluri si actiuni ale vitaminei C:

– Vitamina C are actiune anti-oxidanta care ii permite pentru sa neutralizeze radicalii liberi responsabili pentru imbatranirea celulelor. In plus, ea are un efect asupra regenerarii  vitaminei E, antioxidant major in corpul nostru. Combinatia lor permite o mai buna lupta impotriva imbatranirii premature a celulelor.

– Ajuta la intarirea sistemului imunitar:

– Stimuleaza  apararea organismului in ceea ce priveste infectiile microbiene, datorita actiunii sale cu privire la sinteza de anticorpi si prezenta sa in celulele albe din sange.

– Acidul ascorbic are de asemenea un efect antiviral prin favorizarea sintezei de interferon, care ii permite sa lupte impotriva  anumitor tipuri de cancer si leucemie si  impotriva problemelor de artrita, guta, reumatism, astm, alergii, ulcere, diabet, tulburari ale sarcinii, autism, schizofrenie … si alte boli grave.

– Acesta joaca un rol in producerea de globule rosii.

– Vitamina C favorizeaza absorbtia gastro-intestinala si utilizarea fierului, care ajuta la accelerarea formarii de globule rosii din sange si, astfel, reduce riscul de anemie.

– Aceasta joaca un rol in reactiile de hidroxilare pentru formarea  aproape a tuturor  tesuturilor conjunctive.

– Este necesara pentru conversia acidului folic sau vitaminei B9 in forma sa activa, cea de triptofan in serotonina si cea a colesterolului in saruri biliare.

– La copii, acidul ascorbic intervine in metabolismul intermediar de prolina, adrenalina, tirozina si steroizi suprarenali.

– Vitamina C ajuta la formarea colagenului, o proteina esentiala pentru constructia si refacerea tesuturilor, cum ar fi pielea, cartilajele, oasele, dintii, muschii, vasele de sange …intarziind  imbatranirea.

– Acidul ascorbic intervine in sinteza de noradrenalina, care permite o mai mare sensibilitate la socuri si o concentrare mai buna.

– Intervine in multe secretiile hormonale, in special cele suprarenale si pituitare.

– Aceasta joaca un rol in sinteza acizilor nucleici.

– Este implicata in metabolismul lipidic.

– Vitamina C favorizeaza asimilarea si fixarea calciului in oase.

– Este implicata in respiratia celulara ca un purtator de hidrogen.

– Are o activitate antitoxica: transforma metalele grele, substantele cancerigene (pesticide, toxine produse de poluarea aerului, cum ar fi monoxidul de carbon si dioxidul de sulf, cele facute de fumat cum ar fi gudronul si nicotina, …) si diverse toxine in saruri solubile, usor de indepartat din organism.

– Studiile clinice preliminare indica faptul ca vitamina C are efecte anti-histamina: are proprietatea de a preveni producerea de histamina si reducerea inflamatiei.

– Vitamina C actiune tonifianta si anti-oboseala.

– Aceasta ar imbunatati  atat calitatea cat si cantitatea  spermei.

Publicat de Toni la data de in categoriile: Vitamine

Comenteaza si tu

Comentariul tau
Nume (obligatoriu):
Email:
Website (optional)

Iti recomandam sa citesti si: