Stanozolol (winstrol)

2006olympia_mf268Efecte anabolizante

Acest produs este foarte cunoscut si foarte popular in randul sportivilor, dar opiniile despre efectele sale sunt destul de diverse. Unii il considera un steroid slab, desi stanozolul nu este. In general, atunci cand se consuma stanozol, sportivii constata cresteri minore, dar solide si relativ durabile. Conceptia gresita cu privire la (in)activitatea sa, este, probabil, din cauza numarului de tablete care se consuma, fara sa se tina cont de cantitate. Stanozololul sub forma de tablete este de fapt comercializat sub forma de tablete de 5 mg, (100 de tablete intr-un pachet), ceea ce este cea mai slaba concentratie dintre toti steroizii folositi. In plus, este vorba de o substanta foarte scumpa, ceea ce face sa existe un numar mic de persoane care isi pot permite sa ia in cantitati mari.

Printre sportivi, cei care folosesc stanozololul, in principal, sunt atletii care sunt orientati catre forta, deoarece acest produs nu provoaca retentie de apa, nici crestere a masei musculare.

La culturisti, este un medicament foarte apreciat in combinatie cu primobolan, boldenon sau parabolan. Asociat cu testosteron, acest produs poate fi eficient pentru forta si cresterea masei musculare. Comparat cu alti steroizi, acesta are un excelent efect anti-catabolizant (inhibarea efectelor cortizolului).

Efecte secundare

Din punct de vedere chimic, stanozololul, este un derivat al DHT (dihidrotestosteron). Acesta are efecte androgene relativ slabe si  nu aromatizeaza. Se spune chiar ca blocheaza formarea de estrogen provocata de ceilalti steroizi cu care este combinat. De asemeni, sunt importante de mentionat efectele sale anti-progestagenice, sau blocarea formarii de progesteron, ceea ce este favorabil in cazul combinatiei cu nandrolon si norantadrolon si foarte putini utilizatori mentioneaza retentia de apa sau oricare alt efect secundar de genul cresterii tensiunii arteriale, crampe etc. Studiile nu au demonstrate efectul sau negative asupra ficatului, daca este luat in doze terapeutice. Totusi, printre culturisti, acesta este considerat ca fiind cat de cat toxic.

Dozare      

De obicei, dozele sunt de 10-25 de mg (eventual pana la 50 de mg) pe zi pe cale orala si 100 la 300 de mg pe saptamana prin injectare. In Europa se gaseste in special in tablete, dar avand in vedere pretul crescut al acestor tablete, sportivii prefera mai ales versiunea veterinara americana Winstrol-v, in flacoane de 50 de ml.

Injectiile veterinare sunt mai eficiente decat administrarea pe cala orala.

Totusi, fiindca aceasta solutie este apoasa, stanozololul nu este eliberat progresiv din locul de injectare, cum este de exemplu, cazul steroizilor esterificati. Din acest motiv, preparatele injectabile sunt facute in cea mai mare parte a timpului, de 2-3 ori pe saptamana, uneori o data la doua zile sau in fiecare zi. Pe de alta parte, injectia este foarte dureroasa (lucru cauzat tocmai de faptul ca solutia este apoasa). Din aceasta cauza,numerosi sportivi consuma bauturi cu stanozolol (trebuie agitate bine inainte de utilizare, deoarece se lasa la fundul bauturii). Administrarea pe cale orala a versiunii injectabile nu modifica eficacitatea produsului. De fapt, ca si capsulele, stanozololul injectabil sufera de asemeni si el o alfa-alchidare in C17. Femeile care iau frecvent winstrol, se pot confrunta cu efecte de virilizare chiar si atunci cand consuma doze mici (4-8 mg pe zi sub forma de comprimate).

Datorita hepatoxicitatii sale relative scazute, se poate lua stanozolol timp de aproximativ 8 saptamani. Este un steroid popular, eficient si relative sigur, a carui utilizare este limitata in principal din cauza pretului foarte ridicat.

Publicat de Toni la data de in categoriile: Suplimente

Comenteaza si tu

Comentariul tau
Nume (obligatoriu):
Email:
Website (optional)

Iti recomandam sa citesti si: