Suplimente alimentare recomandate oamenilor de orice varsta

suplimente alimentareCand vine vorba de suplimente alimentare, ele sunt deseori confundate cu concentratele proteice pe care sportivii le iau pentru a se recupera mai bine dupa antrenamentele intense. In practica insa, fac parte din categoria suplimentelor si vitaminele si mineralele, precum si substante ca arginina, branca ursului si l-carnitina.

Deja consumul de suplimente alimentare a devenit o necesitate si numai este un moft, avem nevoie de ele pentru a ne mentine sanatatea.

Pe piata din Romania, concureaza mai mult de 15 firme producatoare, respectiv importatoare de suplimente nutritive, astfel ca oricine isi poate achizitiona la un pret cat de cat accesibil substantele de care are nevoie.

Totusi, stim ca pentru cei mai multi romani, banii sunt intr-adevar o problema, astfel ca de multe ori, sunt uitate anumite substante necesare corpului, in detrimentul achizitionarii unor medicamente mai mult sau mai putin necesare.

Stiati, de exemplu, ca acizii grasi Omega 3, respectiv Omega 6, sunt mult mai eficienti in anumite cazuri decat medicamente ca Aspacardim sau alte medicamente “de inima”? Sau ca, in multe cazuri, cateva doze de calciu injectabil sau de arginina pot reduce tensiunea arteriala la fel de bine pe cat o fac unele medicamente(cu mult mai scumpe) special concepute?

Din punctul nostrum de vedere, daca exista 3 suplimente alimentare ce trebuiesc neaparat consumate cu regularitate, atunci ele sunt: acizii grasi(pentru protectia pe care o ofera inimii), calciul (asa cum am mentionat mai sus, el reduce tensiunea arteriala si intareste cartilajele si oasele) si un supliment prea adesea uitat, pe nume Branca Ursului (este mai mult o tinctura hidroalcoolica bazata pe aceasta palnta), supliment folosit in medicina naturista pentru tratarea impotentei si mentinerea nivelelor de testosteron in parametrii optimi. Sigur, exista o multime de alte produse care pot imbunatati substantial viata, insa cele 3 mai sus mentionate sunt necesare pentru a asigura minimul necesar.

Publicat de Supli.ro la data de in categoriile: Diverse

Comenteaza si tu

Comentariul tau
Nume (obligatoriu):
Email:
Website (optional)

Iti recomandam sa citesti si: