Testosteron propionat

body_builder_7sfwDupa cipionat si enantan, propionatul de testosteron este a treia forma de testosteron administrata prin injectare, care este cea mai apreciata. Principala diferenta intre propionat, cipionat si enantat este durata efectului lor. In comparatie cu cipionatul si enantatul care au un caracter de depozitare si care actioneaza o perioada de timp relativ lunga, propionatul nu actioneaza decat pe parcursul unei perioade mult mai scurte.

Propionatul de testosteron are un efect care dureaza una la doua zile. Acesta produce un efect androgen foarte puternic, ca si enantatul si cipionatul. Exista totusi o diferenta semnificativa si aceasta este ca  propionatul retine mai putina apa si, prin urmare, provoaca o retentie de apa semnificativ mai mica. Efectele propionatului sunt foarte rapide si apar dupa una la doua zile.

Desi efectele secundare ale propionatului sunt asemanatoare cu cele ale enantanului si ale cipionatului, ele sunt totusi mult mai rare. Totusi, in conditii specifice si la doze foarte mari, este posibil sa constatati ca apar efecte secundare androgene bine cunoscute, cum ar fi acneea, caderea parului, o pilozitate foarte mare si o ingrosare a vocii.

Si barbatii si femeile se confrunta adesea cu o crestere a libidoului. In ciuda nivelului crescut de aromatizare a propionatului in estrogen, ginecomastia nu apare la fel de des ca in cazul altor testosteroni. Acest lucru este valabil si pentru retentia de apa si astfel retentia de electroliti. Propionatul afecteaza axa hipotalamus – hipofiza – testicule si astfel inhiba productie endogena de hormoni. Influenta toxica asupra ficatului este considerata ca fiind minima si astfel, este putin probabil, sa se observe afectiuni hepatice.

Publicat de Toni la data de in categoriile: Suplimente

Comenteaza si tu

Comentariul tau
Nume (obligatoriu):
Email:
Website (optional)

Iti recomandam sa citesti si: