Testosteron undecanoat

Awesome-and-Amazing-Bodybuilding-08-140x140Este cunoscut sub urmatoarele denumiri comerciale: andriol sau undestor.

Andriolul este unul din putinii steroizi care s-au dezvoltat in ultimii ani. Spre deosebire de majoritatea steroizilor anabolizanti care au fost pusi pe piata in anii cinzeci si saizeci (si dintre care o parte au fost retrasi), andriolul a aparut abia la inceputul anilor 80. Aceasta explica, probabil, faptul ca andriolul ocupa o stafel de pozitie printre steroizi. Andriolul este un steroid revolutionar. De fapt, alaturi de metiltestosteron, acesta este singurul preparat pe baza de testosteron, care este eficient prin administrare orala. Testosteronul isi pierde el insusi eficacitatea atunci cand este luat pe cale orala, iaraceasta este cauzata de faptul ca el este absorbit prin vena si este inactivat imediat de ficat. Substanta activa continuta in andriol este undecanoat de testosteron.

Aceasta substanta este absorbita de intestine si este transmisa la sistemul limfatic, fara sa treaca prin ficat. Acesta este principalul motiv al eficacitatii sale atunci se administreaza pe cale orala. Functionar

ea ficatului nu este astfel influentata. Undecanoatul de testosteron este un ester de acid gras – testosteronul androgen natural, in organism, se transforma in cea mai mare parte in dihidrotestosteron – un metabolit al testosteronului. Acesta este si motivul pentru care andriolul nu aromatizeaza aproape deloc – aceasta inseamna ca doar o parte foarte mica din substanta activa se poate transforma in estrogen avand in vedere ca dihidrotestosteronul nu aromatizeaza (sau doar dupa o administrare de doze mari pe o perioada lunga de timp). Andriolul se mai remarca de asemeni prin efectul sau inhibitor slab asupra hipotalamusului,si nu va fi astfel decat un efect neglijabil al secretiei de LHRH (hormonul de crestere luteinizant).

In organism, undecanoatul de testosteron este foarte repede degradat si eliminat in uree. Prin urmare, capsulele nu sunt eficiente decat pentru cateva ore. femeile nu ar trebui sautilizeze andriol, deoarece acest preparat (la fel cum este cazul si pentru testosteron) contine numeroase componente androgene. Posibilele efecte secundare provocate de administrarea de andriol pot fi:

– cresterea tensiunii arteriale

– retentia de lichide

– acneea

– stimularea sexuala excesiva si erectie prelungita si dureroasa

– la femei, efectele virilizante bine cunoscute.

Andriolul trebuie sa fie depozitat intr-un loc racoros (6 – 15⁰ C), iar cel mai bun loc este in frigider. Capsulele nu rezista decat foarte putin la caldura sau la contactul cu razele solare.

Publicat de Toni la data de in categoriile: Suplimente

Comenteaza si tu

Comentariul tau
Nume (obligatoriu):
Email:
Website (optional)

Iti recomandam sa citesti si: